Uanset hvor pænt du kører, og hvor godt du i øvrigt passer på din bil, så kommer du ikke udenom at skulle forholde dig til en bilreparation før eller siden. Når behovet for en større eller mindre bilreparation melder sig, så skal du tage stilling til følgende dilemma; skal jeg reparere bilen selv, eller skal jeg overlade det til en mekaniker med mange års erfaring?

Det er helt op til dig, om du vælger den ene eller anden mulighed, men hvis du hælder mest til at klare det selv, så fortsæt læsningen og bliv klogere på, hvordan du kommer i mål med en bilreparation.

#1 Benyt dig af en reparationsguide (manual)

Er du normalt ret god til at læse og følge manualer, så er der en god chance for, at du kan reparere din bil ved at følge en manual – medmindre der er tale om en meget kompliceret reparation. Ikke nok med at de fleste manualer er helt gratis at downloade, så er de også ganske simple at følge. Står du derfor over for at skulle skifte bremseklodser, støddæmpere, luftfilter, fjedre eller noget helt femte på bilen, så følg da en reparationsguide.

AUTODOC Club manualerne indeholder mange gode tips til bilreparation og bilpleje. Med disse manualer du får løst dit bilproblem hurtigt og effektivt.

#2 Gå ikke på kompromis med din egen sikkerhed

Selvom det kan være fristende at reparere bilen selv for at spare nogle penge, så skal du selvfølgelig ikke glemme alt om sund fornuft.

Som gør-det-selv person bør du tage dig akkurat de samme forholdsregler som de professionelle mekanikere. Du bør først og fremmest investere i noget ordentligt arbejdstøj og et par gode arbejdshandsker. Derudover kan det ved nogle bilreparationer give rigtig god mening at benytte sig af et par sikkerhedsbriller. Sørg i øvrigt for, at bilen er kold, inden du begynder at arbejde med den, så du ikke brænder dig.

#3 Du må aldrig udskyde en nødvendig bilreparation

Bilproblemer går sjældent over af sig selv. Derfor ser vi ingen gode grunde til at udskyde en nødvendig bilreparation. Er der f.eks. problemer med motoren, dækkene eller gearkassen, så bør du tage et kig på det hurtigst muligt. Jo længere du tid venter, desto værre vil problemet typisk blive. Derved kan et mindre bilproblem vokse sig rigtig stort, hvis du ikke får reageret i tide. Er du i tvivl om, hvad din bil fejler, så skal du måske alligevel lægge vej forbi et autoværksted. Så kan de vurdere, hvor slemt det står til.

#4 Vær koncentreret og fokuseret

Enhver bilreparation kræver fuld koncentration og fokus. Er du ikke 100 % koncentreret, så er det sandsynligt, at du kommer til at springe et trin over i reparationsguiden e.l. Dette kan have katastrofale konsekvenser, hvorfor det er vigtigt, at du følger manualerne trin-for-trin.

#5 Hvordan bruger jeg manualerne?

AUTODOC Club manualer er nemme nok at bruge. Du kan trods alt finde vejledninger til alle komponenter i køretøjet. For at finde svaret på det ønskede spørgsmål og for at bruge manualerne bør du læse videre.

For eksempel: Det er muligt at finde manualer kun til et bestemt bilmærke. Du kan også sortere manualerne efter bilens kategori:

– Karosseriarbejde

– Motor

– Filtre (f.eks. oliefilter)

– Bremsesystemer

.. og mere!

På AUTODOC Club webstedet kan du gøre dette – lad os se på et eksempel:

  1. Vælg et mærke – Toyota.

  2. Vælg en model – Prius.

  3. Og så går vi til Luftfilter.

  4. Når du har klikket på søgeknappen, kan du finde de materialer, du har brug for.

Materialet er i øvrigt tilgængeligt både som video og i PDF-format.