Der er stor frihed forbundet med at være bilejer. Det kan de fleste bilejere nikke genkendende til. Dog skal der ikke herske nogen tvivl om, at det ikke altid er sjovt at være bilejer, idet der med en bil medfølger en masse udgifter. Der kan ikke mindst være høje omkostninger til reparationer og løbende vedligeholdelse.

Vil du gerne spare penge på dine fremtidige bilreparationer? Så bør du indrette dit eget lille bilværksted i din garage. Er det ikke en tanke, der skræmmer dig, så læs videre.

Indretning af et bilværksted i garagen

Du behøves naturligvis ikke at investere i store og dyre lokaler for at virkeliggøre drømmen om at få dit eget værksted. Der er nemlig masser af gode eksempler på, at man sagtens kan forvandle en helt almindelig garage til et praktisk bilværksted. Så medmindre du har en garage, der er meget mindre end gennemsnittet, så bør der være plads nok til at rode med din bil.

Her får du nogle gode tips til at indrette dit eget lille bilværksted:

  1. Ryd grundigt op i garagen (find et andet sted til cykler, aflagte møbler m.v.)
  2. Investér i en god lift (så du har mulighed for at hejse din bil, når der bliver behov for det)
  3. Køb praktiske møbler til opbevaring af værktøj, arbejdshandsker m.v.
  4. Sørg for at købe en ordentlig lås til dit hjemmeværksted / garage (det kan også være en god idé at få opsat noget overvågning)

Du har brug for værktøj i høj kvalitet

For at fuldende dit eget private bilværksted har du selvfølgelig brug for værktøj – og masser af det. Du er derfor nødt til at gå på jagt efter noget autoværktøj i høj kvalitet. Da du hurtigt kan købe dig fattig i autoværktøj, opfordres du til at starte med at købe det mest uundværlige værktøj.

Garage værktøj illustration taget fra bildeleshop.dk

Som det fremgår af billedet, så findes der en masse forskelligt autoværktøj. Det gælder bl.a. skraldehåndtag, save, skraldenøgler, skruetrækkere og rulleborde. Til opbevaring af værktøj vil det først og fremmest være oplagt at købe et rullebord. Dernæst skal du finde ud af, hvilket værktøj du vil starte ud med. Du kan naturligvis altid købe mere værktøj løbende, i takt med at behovet opstår.

Inden du shopper autoværktøj, bør du overveje, hvor mange penge du er villig til at afsætte til dine køb. Du kan evt. benytte dig af en afbetalingsløsning, hvis det kniber med at finde penge til det hele.

Hvordan forlænger jeg levetiden på mit autoværktøj?

Autoværktøj i høj kvalitet bør have en lang levetid. Dog er det ingen hemmelighed, at holdbarheden i høj grad afhænger af dine handlinger. Du kan forlænge levetiden på dit autoværktøj ved ikke blot at bruge det korrekt, men også ved at opbevare det forsvarligt. Tåler værktøjet f.eks. ikke fugt, så sørg for at opbevare det et tørt sted. Så er det mere sandsynligt, at du også vil kunne bruge værktøjet om både to, fem og otte år. På den måde vil du også spare penge på den lange bane.