Mår og rotter bevæger sig ikke kun ind i kældre og lofter, når de gerne vil finde et varmt sted at bo. De kan også godt lide at kravle ind i motorrummet på biler, hvor de finder ly og bygger rede – men det er bestemt ikke noget, du ønsker. Mår er nemlig ikke en sød lille nabo, som bare lige smutter, når du har brug for bilen. Den ødelægger bilens motorrum, når den først har fundet vejen derind.

Mår kan gøre stor skade på bilens indre. Den efterlader bl.a. knogler, fjer og ekskrementer – og så bider den også i bl.a. slanger, ledninger og isoleringsmaterialer. Et besøg fra en mår i bilen kan derfor i bedste fald betyde, at du ikke kan starte bilen, men det kan i værste fald betyde, at bilen er én stor brandfare og sikkerhedsrisiko, hvis du rent faktisk får bilen ud ad indkørslen. Hvis du allerede har opdaget tegn på mår i motorrummet, bør du derfor med det samme tage et smut forbi din mekaniker, som kan vurdere og forhåbentlig udbedre skaden for en sikkerheds skyld. Mår forvolder nemlig en del skade, og det er derfor ikke sikkert for dig at køre videre, når du har haft besøg af mår i motorrummet.

Hvis du endnu ikke har haft besøg af mår – eller rotter for den sags skyld – i motorrummet på din bil eller bare gerne vil forhindre nye besøg fra uønskede skadedyr, så kan det være en god idé at sætte ind mod fremtidige gæster allerede nu. Du kan nemlig meget nemt og hurtigt sikre din bil, så den ikke fremstår som et attraktivt sted for både mår og rotter at kravle ind i og bygge rede. Det gør du ved hjælp af Gnaversirenen. Gnaversirenen er et ultralydsapparat, som udsender en højfrekvent lyd, der kun kan høres af skadedyr som bl.a. rotter, mus, mår og flagermus. Det er en lyd, som stresser skadedyrene og får dem til at søge langt væk fra din bil hurtigst muligt. Når du har Gnaversirenen installeret i motorrummet, vil du derfor aldrig få uønskede besøg af skadedyr i motorrummet igen.