At gå på jagt er en fantastisk hobby. Man får et helt særligt forhold til naturen og hvad det vil sige at være menneske. Mennesker har gået på jagt i tusindvis af år, og den tilfredsstillelse der er ved at jage, nedlægge og hjembringe et bytte er helt unik. Her får du 4 grunde til, hvorfor jagt bør være din nye hobby.

Spis mere vildt kød

Vildt kød er langt sundere end forarbejdet kød. Som jæger har man mulighed for at få frisk, vildt kød på bordet derhjemme, som fx rådyr, dådyr, harer, gæs mm. Ikke alene smager det godt og er sundt, men man får også et helt andet forhold til kød, end når man bare går ned og finder det i supermarkedet.

Jagt er en social begivenhed

Jagt er sjældent noget man gør alene. Typisk tager man afsted sammen med andre – enten sammen med venner eller familie. Det er en anderledes og spændende måde at se hinanden på og man får nogle helt unikke oplevelser sammen.

Du er med til at holde bestanden nede

Jagt har også en praktisk funktion i naturen. Når man jæger, er man nemlig med til at holde bestanden af visse dyr nede. Hvis der bliver for mange af nogle dyr, kan der nemmere opstå sygdomme som kan sprede sig og slå mange flere dyr ihjel. Når man jager er man derfor med til at holde en sund og levedygtig bestand af dyr.

Beskyt dine egne eller andres dyr

Jægere er også med til at beskytte sine egne eller andres dyr mod rovdyr. Ræve er fx glade for høns, så ved at skyde en ræv, kan du være med til at sikre, at dine høns eller landmandens høns ikke bliver slået ihjel.

Hvis du gerne vil i gang med jagt som hobby, kræver det, at du har et jagttegn. Det kan du få hos Jagttegnnu.