06-Hvad skal du have på af overtøj, når du går på jagt? I udgangspunktet er det ikke nok at vælge en gængs softshelljakke. For en jakke til jægere skal indeholde de lommer, du skal bruge for at få plads til de ting, du ikke vil rode længe i en rygsæk efter. Desuden skal de kunne tåle den hårde behandling, såvel jakke som bukser udsættes for, når at du krydser ujævnt terræn og bevæger dig gennem krat.

Jakken skal kunne tåle hårdhændet behandling

Du kan købe jakker til jagt online hos Friluft.dk. Spørgsmålet bliver så, hvilken jakke du skal vælge? I hvert fald skal du være sikker på, at en jakke både er vandafvisende, og at den er kraftig. For under jagt bør du ikke blive gennemblødt. Og du bør ikke vende hjem i en jakke, der er blevet så flosset af at blive revet i, at du ligner en død mus. Men det betyder også noget, hvordan din nye jakke ser ud.

Hvordan ser den gode jagtjakke ud?

For en god jagtjakke har enten en form for kamuflage, så du lettere blender ind med omgivelserne, eller de har en kraftig farve, der gør dig ekstra synlig for dine medjægere – uden at det nødvendigvis giver nogen problemer i forhold til jagt, siden meget vildt ikke har det samme veludviklede farvesyn som mennesker. Så vidt hvad udseendet gælder – hvad kan du ellers have for øje ved valg af jakke?

Hav to jakker til de fire årstider

Nogle jakker er gode at have på ved jagt i årets varme måneder, mens andre egner sig til vinteren. Du skal ikke regne med at finde en jakke, der kan begge dele godt. Hav en kraftig jakke til jagt efterår og vinter, og hav en mindre tyk jakke til de andre årstider. Så får du nemmere ved at føle dig tilpas.