Bankerne er ikke længere din ven, hvis du gerne vil lave en større eller mindre opsparing. Heldigvis findes der mange andre former for investering, der kan fungere som en opsparing og samtidig give et afkast. Du kan investere i aktier, obligationer, indeksfonde, kryptovaluta, almindelig valuta, råvarer eller fast ejendom. Der er rigtig mange muligheder for at lade dine penge arbejde.

Investering i aktier

Aktieskolen kan give dig rigtig mange gode råd og tips om hvordan du køber aktier og hvilke aktier det er godt at investere i, på et givent tidspunkt. Er du helt ny i aktieverdenen er der rigtig god mening i at få så mange gode råd og vejledninger med på vejen, som overhovedet muligt.

Obligationer er også en god mulighed for investering

Obligationer er som regel en langsigtet investering. Obligationer udgør ikke den helt store risiko, til gengæld har de brug for at stå længe for at give et rimeligt afkast. Føler du dig usikker på aktier og andre investeringsformer, er obligationer et rigtigt godt sted at begynde, forudsat at du er villig til at tænke langsigtet.

Indeksfonde er en rimelig sikker investering

Investering i indeksfonde er en lidt mere sikker form for investering, idet din investering bliver spredt ud på flere forskellige aktier og obligationer. Det er lidt som det gamle ordsprog om gyngerne og karrusellen. Spredningen gør, at der kommer en rimelig fordeling mellem risiko og udbytte.

Investering i Kryptovaluta og andre valutaer

Vælger du at investere i Kryptovaluta eller andre valutaer skal du være forberedt på at holde øje med markedet, stort set hver eneste dag. Valuta er et hurtigt skiftende marked, som er følsomt overfor stort set alle forandringer.

Kryptovaluta er blevet meget populært at investere i. Det skyldes nok i høj grad muligheden for et højt udbytte, man skal dog huske at indregne risikoen, hvis man vælger at investere i kryptovaluta.

Har du ikke lyst til at binde dine penge i lang tid kan Kryptovaluta og andre valutaer være en oplagt mulighed.

Du kan også investere i råvarer

Råvarer er guld, sølv, andre ædle metaller og ædelstene, men det kan også være kaffe fra Colombia eller gode vine fra Italien. Hvilke råvarer det er en god ide at investere i, kræver en lidt nøjere analyse af markedet og hænger altid sammen med udbud og efterspørgsel. Guld falder og stiger i pris, men på lang sigt og med tålmod, kan det være en rigtig god investering.

Fast ejendom er en investering med flere fordele

Vælger du at investere i fast ejendom er der stor sandsynlighed for at du laver en god investering. Mursten taber sjældent deres værdi, hvis man passer ordentligt på dem. Desuden giver investering i fast ejendom mange muligheder. Du kan investere i et lille sommerhus, som du kan leje ud og selv bruge, sammen med familien. Du kan også investere i et hus som du og din familie kan bo i, eller en hel ejendom som du kan leje ud.