Har du før hørt om luftpistoler og softguns, men ved du ikke helt, hvad forskellen er? Det kan være, at du kender en, der har denne hobby, eller måske er det en hobby, som du selv vil give dig kast med. Lige meget hvad er det en fordel, at du er bekendt med forskellen på en luftpistol og en softgun.

Hvad er en luftpistol?

En luftpistol er en pistol, der typisk bliver brugt på en skydebane eller i et skydetelt. Luftpistolen affyrer et projektil med hjælp fra sammenpresset luft – heraf navnet. Projektilet bliver delvist bestemt alt efter våbnet, da disse ting skal passe sammen. 

Fordelen ved en luftpistol er, at den kan bruges både professionelt og på hobbyplan. Men hvis du tænker, at du skal bruge pistolen mest som et legetøj, kan det være en god idé at overveje en softgun.

Hvad er en softgun?

Softguns er pistoler, der skyder med plastik. Til gengæld ligner de et vaskeægte skydevåben, hvilket er en af grundene til, at disse pistoler er populære hos mange. I og med at de ligner ægte pistoler, må du ikke gå rundt med en softgun i offentligheden. 

Der findes flere forskellige former for softguns, så det er en god idé at undersøge udvalget grundigt. På den måde kan du få lige præcis den softgun, der passer bedst til dig. Er du i tvivl om, hvilken softgun du skal vælge, bør du altid spørge en forhandler til råds, der har forstand inden for området.