Har du længe rendt rundt med de samme runde briller og trænger du til noget forandring, eller har du netop opdaget, at dine øjne trænger til briller? Der kan være adskillige årsager til, at du overvejer om brillerne er det rette for dig. Har du overvejet, om kontaktlinser i stedet er vejen, du skal gå?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt kontaktlinser er noget for dig, kan du læse med her.

Fordelene ved kontaktlinsen

Du kan måske ikke lide, hvordan briller sidder på dig, eller hvordan du ser ud med briller. Det kan derfor være, at du i stedet søger mod kontaktlinser. Kontaktlinser er helt inde og røre øjet, og skal altså skiftes hver dag. Til gengæld skal du slet ikke spekulere på dem så snart de sidder i.

Kontaktlinsen ligger som en hinde på øjet, og kræver derfor en fornuftig hygiejne og vedligeholdelse. Øjet kan blive generet, hvis ikke den rette pleje opretholdes. Når det er sagt, slipper du for et dugget eller fedtet sæt briller, og skal du skærme dig for solens stråler, behøver du blot et par almindelige og styrkefri solbriller til at klare ærterne.

Hvilke kontaktlinser fungerer bedst i din hverdag?

Der findes flere forskellige former for kontaktlinser. Det kan være, at du skal prøve dig lidt frem, før du finder den type, der fungerer bedst for dig, men du kan starte med at overveje, hvor nemt du har ved at etablere en vane.

Endagskontaktlinsen genbruges ikke. En sådan linse skal hverken renses eller opbevares. Det giver hygiejnefordele, at kontaktlinsen er ny hver dag.

14-dageslinser skal også tages ud hver aften, til gengæld kan den samme linse bruges i et par uger. Det betyder, at du hver måned har et markant lavere forbrug at linser.

Du er forhåbentlig blevet lidt klogere på, om kontaktlinser er noget for dig!