Op mod hver anden dansker er nervøse for at gå til landlægen og for hele 10% af befolkningen er så slemt, at de rent faktisk undgår at få deres tænder tjekket af en tandlæge. Dette er ikke gode nyheder for dine tænder, som nogle gange kan have brug for professionel hjælp eller eftersyn. I denne oversigt får du indblik i hvorfor du er nervøs for at gå til Tandlæge Børkop og hvad du kan gøre ved det.

Hvorfor lider du af tandlægeskræk?

For mange bunder frygten for tandlægen i en ubehagelig oplevelse. Denne oplevelse kan selvsagt have været hvad som helst, måske endda noget som ikke foregik hos selve tandlægen. Det kan f.eks. være, at du i dine unge dage fik bøjle på som skadede din selvtillid i en periode. Dårlige minder som disse kan forstærkes over tid og kan rettes mod tandlægen, hvor det hele startede.

Gode råd mod tandlægeskræk

Det bedste råd er, at du bør tale med din tandlæge om din skræk. Uanset hvilken behandling du har brug for, kan du sammen med din tandlæge få talt proceduren igennem. Ofte bunder frygten for tandlægebehandling i, at vi ikke helt forstår hvad behandlingen går ud på. Alt dette kan din tandlæge forklare dig, så det fremmede og ukendte på den måde bliver mindre skræmmende. Måske kan I også sammen finde ud af en løsning omkring selve behandlingen, så du kan være mere rolig og tryg omkring hele affæren.

Pas godt på dine tænder

Du behøver ikke de store forklaringer på, hvorfor du bør passe på dine tænder. Tænderne i sig selv kan ikke mærke smerte, men de er forbundet med følsomme nerver i dit tandkød. Hvis de først bliver ramt, kan du opleve konstante smerter. Dette kan du ikke selv fikse, men en tandlæge kan. Derfor er det vigtigt, at du bliver tandlægeskrækken kvit.