Mens der er mange muligheder for at rette tænderne, så er Invisalign den eneste mulighed for at få ”usynlig” bøjle på. Som navnet foreslår, så er det en gennemsigtig og invisibel tandbøjle, som kan bæres i dagligdagen uden at kunne ses. Du slipper derfor for togskinnerne, mens du stadig kan rette dine tænder.

Læs videre og lær mere om Invisalign.

Komfort – fysisk og mentalt

Det kan godt være grænseoverskridende at have en metalbøjle på. Alle kan se den og det gør mange folk usikre at skulle gå rundt med en bøjle på. Derfor er det mere behageligt for mange mennesker, at Invisalign ikke kan ses på tænderne. Det giver gør også mange trygge, at der ikke er metal tråde i munden, som kan stikke ud og gøre skade på tandkødet. Komforten er der dermed både fysisk og mentalt, hvilket er rigtigt dejligt for mange og som har en positiv indvirkning på hvordan det fornemmes.

Renlige

Man kan tage disse bøjler af og på igennem dagen. Det er anbefalet, at det bliver beholdt på i ca. 20-22 timer om dagen, men de skal selvfølgelige tages ud, når man spiser og drikker (man må godt drikke vand med dem på). Derfor er de meget nemmere at holde rene end den standard bøjle, da den nemlig kan tages af, hvilket forhindrer mad og andre ting for at sidde fast i dem. Det betyder jo også, at man kan spise lige præcis hvad man vil og at der er ingen restriktioner i dette område. Når man er klar til at børste tænder, fjernes bøjlen, tænderne renses og bøjlen poppes i igen. Det er vigtigt at have sunde tænder og tandkød, mens du retter dine tænder, så dit smil bliver ideelt efter hele processen. Det sparer selvfølgelig også tid, at de er så nemme selv at rengøre. Andre muligheder for tandretning kan tage meget mere tid og mange flere aftaler. Sikre og aftagelige er de i hvert fald.

I tvivl?

Det kan være, at der er tvivl i forhold til om det skal være Invisalign eller den traditionelle bøjle. Reelt er der jo ikke nogen, der kan lave den beslutning for dig. Du ved bedst selv hvad du har brug for. Din tandlæge kan assistere dig i denne her beslutning, da den ikke altid er nem selv at tage. Der er fordele ved begge, men mange voksne vælger Invisalign baseret på mange ting. Det usynlige look er det, som overtaler flest folk, da det ikke kommer til at forhindre nogle daglige aktiviteter. Der kommer heller ikke til at være tandlægebesøg ofte, så dagligdagen kan forsætte som normalt. Igen, så er det en individuel beslutning og ingen andre kan tage den end dig.