Vi kender vist alle til indgroede hår, der kan komme efter man har barberet sig. Det kan både være i skægområdet, på benene og rundt omkring ens kønsdele. Indgroede hår kan være ret så ubehagelige og det kan skabe stor irritation på ens krop. Hvad kan du gøre for at forebygge indgroede hår? Det har vi skrevet mere om i denne artikel.

Hvad er et indgroet hår?

Et indgroet hår er et hår, der ikke kan bryde gennem dine hudceller. Du kan f.eks. få et indgroet hår, når du barberer dig ved kønsdelene, skægområdet eller når du barberer dig på dine ben. Nogle mennesker er mere tilbøjelige til at få dem end andre på grund af deres hårtype. Indgroede hår kan resultere i kløe, røde knopper og i værste tilfælde bumser-lignende knopper, der er fyldt med betændelse. Hvis du ofte barberer dig eller bruger sløve barberknive, så kan du godt få indgroede hår. Det kan være ret ubehageligt, særligt ved området nær dine kønsdele.

Hvordan kan du så bekæmpe indgroede hår?

Hvis du barberer dig i hårvækstens retning, forhindrer du, at der opstår indgroede hår. Du kan også prøve at blive vokset eller bruge sukkervoks til det område, du ønsker at fjerne noget hår. Før du bruger voks, så skal du fugte huden godt. Når du blødgør din hud, så vil de nye hår vokse blødt frem og blive knapt så irriteret i forbindelse med, at de skal vokses. Her kan det også være en fordel, hvis du eksfolierer din krop med noget bodyscrub. Det fjerner gamle hudceller, og gør det nemmere for dig at vokse dine ben eller andre steder på kroppen. Hvis du allerede har et indgroet hår, skal du undgå at barbere dig. Hvis de er meget synlige, skal du sørge for at desinficere det, inden du bruger en pincet til at fjerne det.

Hvorfor er voks godt til indgroede hår?

Når hårene vokses, fjernes de dybt inde i huden. På den måde er det lettere for din krop at slippe håret, og du er mindre tilbøjelig til at få et indgroet hår. Ved voksning fjernes alle hårene fra et bestemt område, hvilket forhindrer dem i at dukke op igen kort tid efter, du er blevet vokset. Hvis du fjerner hår ved brug af voks, så kan det faktisk holde optil 4 uger, før du kan begynde at ane hårene igen.