Hvem drømmer ikke om at bevare sit friske og unge udseende i mange år? Det gør de fleste vist. Der er ingen tvivl om, at forandringer med kroppen og i ansigtet følger med, når man bliver ældre. Det kan være din flotte figur, som rammes af tyngdekraften eller din ungdommelige glød, der falmer lidt. Det kan også være rynker, som dukker og viser sig som tydelige spor efter det liv, som du har levet.

Årsagen til at du får rynker, hvilken type rynker og hvor synlige rynker, du får afhænger af mange forskellige parametre. Det er både et spørgsmål om den genetik, du kommer med, og det liv, du har levet. Heldigvis er der ting, som du kan gøre for at bevare dit friske og ungdommelige udtryk i mange år.

Du kan både forebygge selv derhjemme eller få professionel rynkebehandling hos en kosmetisk klinik.

Beskyt dig mod solen

Først og fremmest skal du selvfølgelig tænke i de forebyggende baner. Her er solens kraftige og til tider skadelige stråler slet ikke til at komme udenom. Det er sundt at komme ud i den friske luft, men UV-strålerne gør faktisk ikke rigtig noget godt for din hud. Så vær opmærksomhed. Ja, det ser godt ud med lækker solbrun hud, men det kan du sagtens blive, selvom du bruger solcreme og solbader i skyggen. Det tager måske lidt længere tid, men det er så mange gange sundere for din hud. Både lige nu – og på sigt når vi taler om at forebygge rynker.

Gode skønhedsvaner for din hud

Et andet godt råd som også handler lidt om forebyggelse er dine hverdagsrutiner med hudpleje. Er du god til at rense din hud? Fjerne make-up, fjerne døde hudceller og snavs, der kan stoppe hudens porer til. Det kan sammen med gode mængder fugt til din hud i ansigtet også være med til at bevare dit friske og ungdommelige udtryk i ansigtet længere. Når du vil forebygge træt og rynket hud, handler det i høj grad om at være god ved din hud – beskytte din hud og være omsorgsfuld, når det kommer til din hud.

Effektiv rynkebehandling

Forebyggelse er ikke altid nok. Som nævnt i starten kan dine rynker påvirkes af mange faktorer, og det er ikke altid op til dig at kontrollere resultatet. Derfor findes der naturligvis også behandlinger, som kan hjælpe, når rynkerne er opstået – og måske er blevet for dominerende i dit ansigt. Er du på jagt efter rynkebehandling? Så er botox et populært og effektivt valg. Husk dog at få professionel vejledning, så du kender alle risici forbundet med behandlingen.