Det sker dagligt, at danskere rammes af akut hjertestop uden for hospitalerne. Faktisk er der statistik på området, der viser, at der hvert år er 3500 danskere, der rammes af hjertestop uden for hospitalerne. Hjertestop betyder, som du måske allerede er klar over, at hjertet er holdt op med at slå, og derfor kan personen med hjertestop ende ud med at dø, medmindre hjertet bliver sat i gang igen. Men hvordan kan du som individ være med til at hjælpe andre folk, der akut rammes af et hjertestop. Det gælder både, hvis det er folk i ulykker, børn, ældre og så videre. En af de ting som kan gøre en stor forskel, hvis du pludselig står i en situation med en person, hvis hjerte er holdt op med at slå, er viden om hjertestop. For at få viden kan du deltage i nogle forskellige førstehjælpskurser, der netop kan være med til at give dig et kendskab til hjertestop og ligeledes være med til at guide dig til hvad, du skal gøre, hvis du står med en person med hjertestop.

genstarthjertet.dk kan du læse mere om, hvad et hjertestop er, og hvordan du i en sådan situation bør handle. Derudover kan du finde et hav af forskellige kurser, som kan gøre dig parat til at skulle hjælpe et andet menneske i nød. Faktisk viser statistikkerne også, at en af de største og vigtigste årsager til, at folk overlever hjertestop, er sådan noget som førstehjælpskurser.

Der er som sagt et hav af forskellige kurser, som du kan tage alt afhængigt af, hvad du ønsker at vide mere om. For eksempel er der førstehjælp til hjertestop, men der er også sådan noget som færdselsrelateret førstehjælp, førstehjælp ved ulykker og førstehjælp og forebyggelse til børn.