Når det kommer til forskellige smerter og gener i vores bevægeapparat, er skuldersmerter på sin vis lidt overset. Mens det er sandt at ting som ryg- og lændesmerter er en smule mere udbredt oplever mange ofte skuldersmerter, og de kan være mindst lige så problematiske i hverdagen.

Skulderen er blandt de vigtigste områder i kroppen, så mange bevægelser er dybt afhængige af, at man kan bevæge den ordentligt. Derfor bør skuldersmerter tages seriøst. Oplever du skuldersmerter, eller udfører du opgaver der nemt kan føre til dem, kan du med fordel opsøge hjælp hos en kiropraktor. Her er en guide til hvordan en kiropraktor kan hjælpe med dine skuldersmerter.

Kiropraktik kort fortalt

Når det kommer til kiropraktik og kiropraktorer er der mange myter om hvad dette egentlig går ud på. Nogle ligger tæt på, mens andre er baseret på misforståelser. Helt kort fortalt er en kiropraktor specialiseret i diagnosticering og behandling af kroppens bevægeapparat, altså muskler, led og så videre.

Det er derfor deres ekspertise kan komme dig godt til hjælp hvis du oplever smerter omkring skulderen grundet en overbelastning i skulderen. Skulderen er en essentiel del af bevægeapparatet, så smerter heri vil ofte skyldes ting som muskler, led og så videre.

Holistisk syn på kroppen

En anden grund til at kiropraktorer kan have en særlig effektiv hjælp i forhold til skuldersmerter er, at kiropraktikken har et holistisk syn på kroppen. Dette vil sige at man ser kroppen som en helhed frem for at se den som en masse mindre områder – som for eksempel skulderen.

Dette er vigtigt fordi skuldersmerter ikke altid skyldes ting i skulderen. Det kan være at smerterne sidder i skulderen, men at kilden til, eller en af dem, sidder et helt andet sted i kroppen. Derfor er det vigtigt at have syn for hele kroppen når du skal finde kilderne til dine smerter, og dermed give bedre mulighed for behandling.

Finde kilden til smerterne

Diagnosticeringen er for kiropraktoren et lige så vigtigt våben som selve behandlingen. Faktisk starter behandlingen på mange måder med den rette diagnose. Som nævnt før, så kan smerter skyldes problemer helt andre steder end hvor smerterne sidder, og det er ofte derfor mange oplever stor fremgang i forhold til for eksempel skuldersmerter efter besøg hos kiropraktoren.

Typiske kilder til smerter i skulderen kan være mange steder. Ryggen er selvfølgelig et oplagt sted. Ryggen har generelt utroligt meget at sige når det kommer til smerter forskellige steder i kroppen, og skulderen er ingen undtagelse. Spændinger i skulderen kan ofte egentlig starte i ryggen.

Det kan også være omvendt, så du for eksempel har smerter i armene der skyldes problemer i ryggen. Derfor er det altid smart at tænke hele kroppen ind i billedet når du skal finde ud af hvor dine smerter kommer fra.

Behandling

Når du bedre ved hvorfor du har ondt, og hvor smerterne egentlig kommer fra, kan behandlingen gå i gang. Kiropraktorer har mange forskellige metoder til at smertebehandle. Fælles for dem er, at de frem for bare at maskere smerterne, som smertestillende medicin typisk gør, rent faktisk forsøger at udrede kilderne til smerterne.

Du vil typisk også blive instrueret i forskellige øvelser der kan hjælpe dig med skuldersmerter i hverdagen. Både på sigt med at forbedre balancen i din skulder, men også øvelser der kan lindre smerterne når de opstår. På den måde for du hjælp til hvordan du kan hjælpe dig selv, både på kort og langt sigt.