Søvnen er her vi kobler fra en travl hverdag. Ligesom vi kobler fra, når vi har gang i vores hobby. Det er her, vi samler ny energi til den travle hverdag. Derfor er det også vigtigt, at sørger for at få nok af det. Faktisk anbefales det et voksent menneske at sove mellem 7-9 timer om natten. Måske virker det som mange timer, men faktisk er det præcis nok til, at din hjerne fungerer optimalt. Men faktisk er det heller ikke kun nok, at du kan sige, at du har sovet det anbefalede antal timer. Kvaliteten af din søvn har også noget at sige.

Dette kan ske, hvis du ikke sover ordenligt

Måske tænker du nu, ”ja, det er meget muligt”. Men er du klar over, hvilke konsekvenser det kan have, hvis du ikke får nok søvn? Vi kender helt sikkert alle sammen til de klassiske ting, når vi har haft en nat uden nok søvn. Her oplever vi dagen efter, at vi er meget trætte, vi har svært ved at huske, vi har koncentrationsbesvær, og vi har bestemt intet overskud. Det lyder jo ikke så slemt i sig selv, men oplever man søvnproblemer over en længere periode, kan konsekvenserne godt blive lidt mere alvorlige. Dit immunforsvar vil nedsættes, og din risiko for sygdomme som diabetes, Alzheimers og hjertekarsygdomme, øges. Så det er altså ikke for sjov.

Gør din seng bedre

Er du blevet mere urolig for det nu? Det er der ikke noget at sige til, men du kan gøre noget ved det, uden det skal koste det hvide ud af øjnene. Løsningen er en topmadras i latex. Her får du nemlig en topmadras, der former sig efter din krop, så du får den bedste støtte om natten. Og samtidig har den også en ventilerende funktion, hvilket gør det nemmere for dig at aflede varmen.