Der er ikke noget værre end at være lænket til sengen uden mulighed for at bevæge sig og være aktiv. Men sommetider kommer man til skade, og det er der ikke noget at gøre ved. Det er heldigvis også de færreste problemer, der varer for evigt, og så kan du jo se frem til at komme ud og bevæge dig igen. Alligevel er det naturligvis en fordel at gøre så meget for at undgå skader som muligt. I den her guide kan du læse om, hvordan du kan blive mere sikker på din arbejdsplads, så du har bedre mulighed for at være aktiv i din fritid.

 

Brug et exoskelet

Vi lever heldigvis i en tid med masser af ny teknologi, der kan hjælpe dig med at undgå skader på arbejdsmarkedet. Hvis du er beskæftiget i en branche med masser af hårdt fysisk arbejde, kan du for eksempel benytte dig af et Paexo Exoskeleton for at passe på dig selv. Skelettet findes i flere forskellige udgaver, så du kan fokusere på lige præcis den del af din krop, som er udsat. Du kan for eksempel finde skeletter, der er designet specifikt til at beskytte din tommelfinger og nogen, som passer på hele dit skulderparti.

 

Hvordan fungerer et exoskelet?

Et exoskelet er egentlig en betegnelse, når man skal beskrive flere insekters skeletstruktur. Mange af dem har nemlig ikke noget indre skelet, men i stedet et stivgørende element uden på kroppen, der fungerer som beskyttelse. Pointen med et exoskelet til mennesker er da også, at de skal fungere som en ekstra støtte, når man udfører hårdt fysisk arbejde. Hvis du for eksempel skal udføre en masse ensartede løft, kan skelettet hjælpe med at holde kroppen i balance, så musklerne ikke kommer på overarbejde. På den måde kan du stadig dyrke motion i fritiden.