Det er nok de færreste, der vil erklære sig uenige i, at et glas rødvin eller to smager rigtig godt. Den fyldige og kraftige smag i rødvin gør nemlig, at det er en absolut fænomenal drik til fredag og lørdag aften – eller blot til ethvert andet tidspunkt. Ved du dog ikke så forfærdeligt meget om rødvin, og ønsker du således at blive klogere på den lækre drik? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig lære meget mere om rødvin, så du kan blive ekspert på området på blot 2 minutter. Er du derudover stadig på udkig efter weekendens perfekte vin? Så finder du altså lige her et stort udvalg af rødvin.

Bestem din rødvins alder på dens farve

Som navnet antyder, så er en rødvin rød. Når det så er sagt, findes der altså en lang række forskellige nuancer af rød. Nuancen af den røde farve er desuden ikke helt ligegyldigt, idet du faktisk kan bruge den til at vurdere, hvor gammel og kraftig en rødvin, du har med at gøre. Når en rødvin ældes, går nemlig fra at være rød til at være mere brunlig.

Mad og rødvin – hvordan laver jeg den bedste kombination?

Udover, at farven på din rødvin ikke er helt ligegyldigt, så er det altså heller ikke helt ligegyldigt, hvilken rødvin du serverer til din mad. Tommelfingerreglen indenfor dette emne lyder på, at lette vine generelt går godt i spænd med lette retter på samme måde, som at tunge retter går godt i spænd med mere fyldige vine. Derudover er der også de søde vine, som du bør servere til ligeså søde retter. Står menuen dog på en stærk og krydret ret, skal du kigge efter en rødvin, der er let og frugtig.

Til de weekender, hvor du skal have en god bøf, er det desuden en oplagt mulighed for at åbne en flaske rødvin. Du skal blot huske på, at jo federe en bøf du skal have, jo kraftigere en rødvin skal du også købe. På denne måde bliver din mund nemlig renset for den fede fornemmelse, da alkoholen og syren i rødvinen skaber en perfekte balance kombineret med det fede kød. Og når det er sagt, skal du huske på, at du som udgangspunkt ikke bør servere rødvin til skaldyr eller fisk.