Når nytårsaften nærmer sig, er det vigtigt, at der bliver serveret champagne. Det er en tradition, som de fleste følger hvert år, og der er heller ikke nogen grund til at lade være. Champagne har en dejlig smag, som kan være med til at sætte prikken over i’et for den perfekte nytårsfest. Du bør derfor overveje, hvilken champagne, der skal serveres, hvis festen holdes hjemme ved dig. Der er mange ting, som skal overvejes, hvis du vil vælge den perfekte champagne. Her får du derfor 2 tips til, hvordan du bedst serverer champagne på nytårsaften.

1.      Champagne til maden

Champagne behøver ikke kun være noget, som drikkes, når klokken slår tolv. Det er en dejlig drikke, som går rigtig godt sammen med meget mad. Til skaldyr og fisk, er det oplagt med en champagne, som er frisk og har et højt syreindhold. Til fjerkræ, gør det sig godt med en lidt mere fyldig champagne, som har noget krop. Til mørkt kød, er det oplagt med en rosé-champagne, som kan tilpasses den enkelte ret. Hvis du er i tvivl om, hvilken champagne, du bør vælge, kan du altid spørge din vinhandler og informere om menuen. Herfra kan han eller hun hjælpe dig med at finde den champagne, som egner sig bedst.

2.      Brug det rette glas

Hvis du vil have mest muligt ud af oplevelsen med champagne, har det betydning, hvilke glas det bliver serveret i. Oftest bruges glasset kaldet ”Flûtes”, som har en slank og høj form. Denne glastyper er designet til at holde på boblerne. Nogle bruger derimod glasset ”Marie Antoinettes”, som har en bredere form og er designet til, at boblerne skal fise hurtigere ud. Dette kom af, at damerne før i tiden ikke skulle bøvse for meget. Det er altså op til dig at vælge det glas, som matcher dine præferencer bedst.