I Danmark har vi mange muligheder, hvis vi ønsker at finde os en ny hobby. Det kan dog være svært at starte på en, hvis man ikke har oceaner af tid til at lære at spille guitar, male kunst eller noget tilsvarende.

Der findes dog en særligt lækker hobby, som indgår perfekt i dagligdagen – og som ikke kræver andet end passion for ’gode druer’.

Tillykke: din nye hobby er vinsmagning – selvforkælelse på sit højeste!

Der findes mange forskellige typer af vinsmagning, som du kan overveje.

Den klassiske

Den klassiske vinsmagning foregår typisk hos en vinhandler. Her er der inviteret til arrangement, hvor der skal prøves forskellige vine. Som deltager bliver man udstyret med en god basal viden, så man ved, hvad man skal kigge efter, når man udpeger sin flaske. Formålet her er naturligvis ikke kun at give folk en sjov aften, men at slå to fluer med et smæk. For der er naturligvis muligt at købe de vine, som har været i centrum, når arrangementet er slut.

Det gode ved dette er, at du nu kender vinen indgående og kan øse ud af din viden, når den serveres for dine gæster engang.

Vinsmagning inkl. mad

Hvad går bedre hånd i hånd end dig og din nye hobby? Det skulle da lige være din nye hobby vinsmagning OG mad.

Til arrangementer med vinsmagning og mad lærer du stadig om vinen, men også hvordan du matcher den med de helt rette måltider, hvilket er en sand kunst.

Til denne type arrangement er der typisk smagsprøver på en 5-10 vine, som ledsages af tapas eller mindre anretninger. Der er derfor en masse godt til ganen, og lidt mere end blot spændende vin-viden at tygge på.

Besøg en vingård

Vingårde? I Danmark? Ja, den er god nok! Der findes nogle rigtig flotte og udsøgte vingårde i Danmark, hvor du kan tage hen og få en guidet tur. Her lærer du, hvordan vinen er produceret og får naturligvis lov at smage. Du kan også købe de lokale vine, som er fyldt med charme og gode historier.

Det særligt spændende her er naturligvis, at du får indsigt i hele fremstillingen. Du ser druerne hænge, ser processen, hvor de bliver til vin, lytter til en passioneret og kyndig vinbonde. Der er en masse gode oplevelser gemt på en sådan tur, og den kan let nydes med en partner.

Læs mere her og besøg en lækker vingård.