Sommeren nærmer sig og med den også de lunere temperaturer. Og er der noget bedre, end at nyde en dejlig varm sommerdag på terrassen eller altanen, med et koldt glas hvidvin? Men hvilken hvidvin skal du vælge, hvis du ønsker mest muligt smag og kvalitet for pengene? Chardonnay vin er et godt bud. Læs mere om hvorfor i det følgende.

Hvad er chardonnay vin?

Druesorten chardonnay er en af de mest kendte og udbredte i hvidvinsdruer i verden – og med god grund! De fleste chardonnay-vine har nemlig en fantastisk smag, med en dejlig kombination af både syrlighed, sødme og fyldighed, som de fleste mennesker elsker.

Druen er udbredt flere steder i verden, bl.a. Frankrig, Sydafrika, Sydamerika og Australien. Det siges, at druen i sig selv ikke rigtig smager af noget, men at det er de udefrakommende miljømæssige faktorer, som afgør, hvilken smag druen får. Derfor kan der selvsagt være stor forskel på smagen, alt efter om du vælger en chardonnay fra Frankrig eller Australien, da klimaet og jordbunden er vidt forskellig disse steder.

Nogle af de mest berømte chardonnay-vine findes i Bourgogne og Champagne i Frankrig, men også Chablis i det nordlige Frankrig er kendt for sine vidunderlige chardonnay-vine.

Uanset hvilket land, du vælger din chardonnay-vin fra, kan du dog være helt sikker på, at du får en vin med en fantastisk smag og til en pris, hvor de fleste kan være med.

Chardonnay til mad

En chardonnay kan både nydes for sig selv, fx som en let forfriskning på en varm sommerdag, eller sammen med mad. Særligt til fiskeretter, skaldyr og fjerkræ er chardonnay et fremragende valg. Chardonnay kan også benyttes til ostebord, som fx dessertost eller camembert.

I virkeligheden kan du drikke chardonnay til stort set alt – det afhænger helt af din personlige præference.