Måske har du allerede en del år på bagen som løber. Måske er det ikke noget, du nogensinde har prøvet kræfter med. Men løb er en yderst populær form for motion, og det er måske ikke helt uden grund, for der findes masser af gode grunde til at løbe. Nogle af dem kan du læse om her.

Det er god motion

For det første er stort set alle fysiske aktiviteter en god hobby. Det er nemlig vigtigt at få motion, og derfor er det i sig selv en god grund til at løbe.

Hvis du gerne vil i bedre form, så er det oplagt at løbe. Du kan nemlig både styrke de muskler, du bruger til at løbe, og så vil du også kunne træne din kondition. Derfor vil løb altså også være noget, som du vil kunne drage fordele af i hverdagen, for eksempel hvis du normalt mister pusten af mindre fysiske anstrengelser.

Det er nemt at komme i gang

En anden god grund til at løbe er, at det er nemt at komme i gang med det.

Du skal selvfølgelig have dig et par gode løbesko, og her er Nike-sko et oplagt valg. De har nemlig nogle af de dygtigste folk til at lave sko, som kan støtte dine fødder og resten af kroppen, når du løber, så du ikke får skader.

Udover skoene er resten dog meget lige til, og så vil du både kunne gøre det udendørs og indendørs, hvis du altså har adgang til et løbebånd.

Det gør dig gladere

Endelig er en af de måske bedste grunde til at løbe, at det kan gøre dig glad.

Man snakker blandt andet om ”runner’s high”, som kan ske efter løbetræningen og gøre dig nærmest høj på endorfiner.

Når du først er inde i en løberutine, så kan det have en stor effekt på dit humør.