Antallet af medlemmer i de danske sportsklubber har generelt været dalende over de senere år, fordi der er kommet meget fokus på personlig træning i f.eks. fitnesscentre. Dette er utrolig ærgerligt, da der virkelig er mange sjove og udfordrende sportsgrene i Danmark, hvor man i høj grad kan udfolde sig mere end i et fitnesscenter. Sport er lidt mere action fyldt, fordi der er noget på spil, og med en individuel sportsgren kan du slå dig løs uden at skulle tænke på én eller flere medspillere.

Skal sporten være intensiv eller mere hyggelig?

Hvis man gerne vil i gang med en individuel sportsgren, så er det vigtigt at overveje på, hvilke forventninger man har til sporten og den træning, der følger med. Her kan man generelt dele sportsgrenene op i kategorier alt efter, om de er meget intensive og kræver hård træning, eller om sporten er mere nede på jorden og kan dyrkes, når man har lyst. Der er gode eksempler på begge kategorier, og hvorvidt man vælger den ene eller anden sport er i høj grad op til ens eget temperament.

Rigtig mange nyder at gå til f.eks. badminton eller tennis, der virkelig kræver noget power og noget træning, og her kan man også vælge et niveau, der passer til ens forventninger. Hvis man mangler udstyr som begynder til tennis, så kan et besøg hos Tennisshoppen.dk være et klik værd.

Har du tid til at dyrke sporten regelmæssigt?

Når niveauet på sportens udfoldelse ligger klart, så skal man finde ud af, hvor meget tid man har til at dyrke sporten og møde op til de træninger, der er på ugentlig basis. Her kan det selvfølgelig variere fra uge til uge, men det er f.eks. bedre at dyrke golf eller lignende, hvis arbejdstimerne varierer meget, mens tennis er bedre, når der er faste rammer i hverdagen. Det kræver alt andet end lige, at man bruger sin banetid til tennis, mens f.eks. golf har mere frie rammer.

Tiden er en vigtig overvejelse at have i baghovedet, inden man kaster sig hovedkulds ud i en ny, individuel sportsgren – det er dyrt at købe alt udstyret, hvis man alligevel ikke har tid til at dyrke den valgte sportsgren.