Måske er du lige begyndt at spille padel, fordi du ønsker at en dyrke en sport, der stiller høje krav til din udholdenhed gennem lange dueller. Modsat de anderledes regler i tennis, hvor det er præcision og fart, der er i højsædet. Hvis du ønsker at tage padel tennis, som det før blev kaldt, seriøst, så skal du have alt det rette udstyr. Her taler vi padelbat og tennissko, men også flere slags padel tilbehør.

Hav et rundt bat i starten

Er du begynder, bør dit første bat/ketcher være rundt i stedet for tåreformet. Hvor du ofrer noget af farten ved at vælge et helt rundt bat, da det er bredere end et tåreformet og derfor møder lidt mere luftmodstand, får du til gengæld langt lettere ved at ramme padelbolden. Desuden er det ofte nemmere at kontrollere bolden med et rundt bat, så vil du trygt i gang med sport, så vælg sådan ét.

Beskyt dit padelbat

Dit padelbat kan hurtigt gå i stykker, hvis du ikke passer ordentligt på det. Når du får et padelbat, så skaf en rammebeskytter til det, som tager brodden af de slag, battet møder under spil. At du får dig et egentligt padelcover er også vigtigt, da det at smide dit padelbat i rygsækken efter endt træning uden noget beskyttende omslag er den nemme opskrift på at få battet bøjet ud af form eller ridset.

Undgå ledskader med sportstape

Nu er det selvfølgelig ikke kun dit bat, du skal tage vare på. Som sagt er padel en krævende sport, og da der som ved squash nogle gange skal slås hårdt til bolden, er du selv i fare for ledskader. Her kunne du overveje at få dig en rulle sportstape, som du har med i tasken og binder om leddene før en kamp, så du bedre holder albuer, knæled og håndled i ro og forebygger skader fra belastninger.

Hav altid grip powder med dig

At padel er en fysisk intens sport betyder, at du kommer til at svede en del, og håndfladerne er ikke en undtagelse her. Overvej derfor at have en dåse grip powder med dig, der som antydet af navnet er pulver, du dækker håndfladerne med for at sikre et fastere tag om battets greb. Grip powder er godt, for det forhindrer dig i at blive ramt af flyvende bat og forhindrer battet i at blive kylet i gulvet.