Hvis du leder efter en sjov hobby, og du samtidig har en hund – hvorfor så ikke prøve hundetræning? Det er en supersjov hobby for både hund og ejer. Du kan gå til hundetræning med alle hunderacer og hunde i alle aldre. Det er dog ofte en fordel, hvis du har en yngre hund – men gamle hunde kan altså sagtens lære nye tricks.

Læs de fem gode grunde herunder, eller læs mere på jeanetteshundeskole.dk.

1 – det styrker båndet mellem hund og ejer

Den første gode grund til at gå til hundetræning er, at du danner et stærkere bånd til din hund. Når I er aktive sammen og styrker jeres samarbejde via hundetræning, så vil det have en stor indvirkning på jeres forhold, der vil blive styrket på flere parametre.

Hvis du vil tættere på din hund, så er det en rigtig gode ide at tage til hundetræning og lære nye tricks og træne lydighed.

2 – livet med hund bliver lettere

Hvis du har en ung hund, ved du sikkert, at det kan være en smule anstrengende. Det kan være alt fra en hund, der trækker i snoren, til hyppig gøen.

Livet med hund bliver en smule mere afslappet, når du har investeret både tid og energi i at lære den godt op og træne med den.

3 – hundetræning øger din hunds sikkerhed

Mange hundeejere kunne ikke forestille sig noget værre end, at deres hund skulle komme til skade. Du kan minimere risikoen for dette, hvis du træner med din hund. Det vil nemlig øge din kontrol og hundens lydighedsevner, hvilket er en stor fordel, når I er på eventyr sammen.

4 – hundetræning kan være sjovt for alle

Der er ingen tvivl om, at mange hunde elsker at blive udfordret og aktiveret. De synes, at det er sjovt, og det er med til at stimulere dem. Det kan dog også sagtens være sjovt og ejeren. Du vil nemlig opleve, hvor fedt det er, at din hund udvikler sig i samarbejde med dig.

Herudover kan du møde en masse andre hundeejere og måske danne nogle nye relationer.

5 – både du og din hund bliver aktiveret

Ikke nok med at både hund og ejer har det sjovt, så bliver begge parter også aktiveret. Så hvis du synes, at det er kedeligt at løbe en tur eller at tage i fitnesscenteret, så kan du nyde godt af den aktivitet, du får, når du træner med hunden.