Mange forestiller sig ikke, hvor sjovt det kan være at have en fugl. De kvidrer løs, og især undulater har de dejligste lyde. Det er noget, man kan lytte til i evigheder uden at blive træt af det. Hvad angår fugleburet, fuglen skal bo i, er der forskellige muligheder, men tilmed nogle nødvendigheder, man må forholde sig til.

Fuglens eget hus

Fugleburet er fuglens hjem, og mange fugle vil gerne have et stort bur, for så kan de bedre bevæge sig og flyve lidt rundt. Har man en enlig fugl, vil denne sikkert sætte pris på noget legetøj, som den kan underholde sig med, og dette skal der være ordentligt plads til inde i buret. Et fuglebur skal naturligvis også være udstyret med vand og mad til fuglen, så alt i alt skal buret kunne indeholde en del forskelligt, samtidig med at fuglen skal have plads til at baske rundt derinde. For nogle vil dette resultere i et fuglebur, der knapt er plads til. Her kan et lidt mindre bur måske alligevel være godt nok. Har man for eksempel mulighed for at lukke fuglen ud af sit bur jævnligt, vil dette give fuglen mulighed for at flyve rundt frit i hjemmet og på den måde få rørt vingerne, hvilket er noget, alle fugle elsker. Så vil manglen på mere plads i selve buret ikke gøre så meget. Har man to fugle, behøver de ikke så meget legetøj, fordi de har hinanden at få tiden til at gå med, men de skal selvfølgelig have mere plads end bare en enkelt fugl. De fleste fugle vil elske at have en makker, men to fugle er sværere at få gjort tamme end en enlig fugl.

Perfekt til transport

Hvis man er så heldig at have et sommerhus, kan det være en fordel at have et mindre bur. Dette kan nemlig fungere som transportbur, hvis man vil have sin fugl med i sommerhus. Er man afsted flere nætter, slipper man på den måde for at skulle finde pasning til fuglen derhjemme.

Et lille bur er desuden nemmere at flytte rundt med generelt. Nogle fugle kvidrer højlydt på alle tider af døgnet inklusiv om natten, hvor de fleste af hjemmets beboere ellers gerne vil have nattero. Her kan det for nogle blive nødvendigt at flytte fuglen ud i bryggerset til overnatning for så at hente buret tilbage på sin plads igen, når man er klar til fuglepip igen.