Hvis man køber en dressurhest, så vil man også gerne opnå et godt samarbejde med sin hest og det kan man kun gøre, hvis ens dressursadel ikke generer hesten. Rigtig mange heste i dag går rundt med sadler, som trykker dem i ryggen eller hvor gjorden gnaver ved forbenene.

Hvis du gerne vil have styr på, hvordan du vælger den helt rigtige dressursadel til din hest, så kan du læse mere på https://dressursadel.dk/. Hvis du bare vil kende de groveste træk for, hvad man skal have fokus på, så er de ridset op herunder.

En sadel som passer til hesten

Når man skal vælge en sadel til sin hest, så er det vigtigste, at man finder en sadel som passer perfekt til hesten. Det er mindre vigtigt, hvis man som rytter hellere vil have en i brun eller en som har større knæpuder eller måske har man set sig lun på en Kieffer sadel og man synes, at man får lidt ondt i bagen af dem fra Stübben.

Hvis dressursadlen ikke ligger optimalt på hesten, så kan den ikke bevæge sig og så kan alt andet være lige meget. Hvis man bliver ved med at ride med en sadel, som ikke ligger godt på ens hest, så kan man i yderste tilfælde ende ud med, at ens hest får skader af enten sadlen eller af, at den må kompensere i sin gang og derfor bliver slidt op før tid.

En sadel som passer til rytten

Når man skal vælge en dressursadel, som passer til rytteren, så er det vigtigste at finde en sadel, som har en længde, som passer til måsen, som skal sættes i sadlen. Hvis man er to ryttere, som rider på den samme hest og som har meget forskellig anatomi, så bør man overveje at have to sadler til hesten. Hvis rytteren ikke kan være i sadlen, så kommer balancen i sadlen til at blive påvirket og så trykker den ellers passende sadel pludselig alligevel ned i ryggen eller manken på hesten.

Hvis en sadel er for lille til en rytter, så vil rytteren naturligt flytte sig bagud i sadlen, da det er mindre behageligt at flytte sig for langt frem. Når rytteren sidder meget langt tilbage i sadlen, så vil al vægten komme til at ligge på sadelpudernes yderste punkt og sadlen vil derfor belaste hestens ryg rigtig meget på to punkter. Det svarer nogenlunde til forskellen mellem at blive jokket over tæerne af en med kondisko og en med høje hæle på.