Det kræver meget at lave mad til mange mennesker. Man skal have dygtigt og pålideligt personale, og så er det nødvendigt, at man har det rigtige udstyr. Når man kommer op i en vis størrelsesorden, er det nemlig ikke nok med opvaskebørster og et par køkkenknive. Derfor er det nødvendigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad der skal til for at få industrikøkkenet op at køre. Hvis du har brug for et sted at starte, kan du kigge i denne guide, hvor du bl.a. kan få råd til, hvilke køkkenmaskiner, du i hvert fald skal investere i.

Komfuret

Det er klart, at komfuret er en af de absolut vigtigste dele i et velfungerende industrikøkken. Uden det er det simpelthen ikke muligt at få lavet maden. Industri komfur kan fås i mange forskellige modeller, og her er det for det første vigtigt, at du tænker over størrelsen af dit køkken. Hvis du driver en café eller et mindre cafeteria, så er det jo ikke nødvendigt med et komfur, der er stort nok til at lave mad til 100 mennesker. Industri køkken skal passe til dine behov og den mad, du laver.

Industrivaskemaskiner og hygiejne

Det er naturligvis også vigtigt, at du har en god industriopvaskemaskine. Noget af det vigtigste i et industrikøkken er nemlig, at der er godt styr på hygiejnen, og i den forbindelse er det vigtigt med en opvaskemaskine, der kan tage alt snavs og skidt. Samtidig skal den ikke være for svær at betjene, så alle kan være med. Det er desuden en fordel, at den er temmelig hurtig, så du ikke skal stå og vente for lang tid på, at servicen bliver ren. Det skal jo være klart til brug igen, så gæsterne kan få deres mad, mens den stadig er lækker og varm.