Mange mennesker har travlt med arbejde eller skole, og en masse forskellige aktiviteter, så det kan være svært at finde tid til at tilberede et ordentligt, sundt og lækker måltid, og i stedet hopper over hvor gærdet er lavest, og lever af færdigretter eller fastfood. Ikke sagt at fastfood og færdigretter ikke kan være lækre, men det er ikke særlig godt for kroppen, hvis det er det man lever af. Der er intet galt i at spise en pizza en fredag eller lørdag aften, men hvis det er ens løsning hver aften, så kan det hurtigt bliver rigtigt usundt.

Lav en madplan

Hvis du er en af dem der har supertravlt og ikke har tid til at både skulle handle ind og lave mad, så kan det være en stor fordel for dig at lave en madplan, og gøre dine indkøb i weekenden. Du kan med fordel handle ind én gang om ugen, og derved slippe for at skulle afsted hele tiden. Fordelen ved en madplan er også, at man visualiserer maden når man sidder og tænker over hvad man skal spise, og er mere tilbøjelig til at tænke over hvad de putter i munden.

Lav retterne i forvejen

En anden måde man kan spare tid på, er ved at købe stort ind og derefter lave 6-7 retter, som man fryser ned, og på den måde har mad til en hel uge i fryseren. Her sparer man også tid i forhold til at skulle handle ind og selvom det tager noget tid at lave så mange retter, så sparer man til gengæld tiden ved at skulle lave mad hver aften. I stedet tager man bare en ret op fra fryseren og varmer den op i ovnen eller i gryden, alt efter hvad retten indeholder eller består af. Det er hurtigt, nemt og lækkert.

Bestil en måltidskasse

Den sidste måde man kan spare tid på, er ved at bestille en måltidskasse. Der findes måltidskasser til singler og måltidskasser til børnefamilie, ja måltidskasser til alle. Fordelene ved en måltidskasse er åbenlyse – man slipper helt for at skulle handle ind til måltiderne, og får dem i stedet leveret lige til døren, hvor de eneste man så skal gøre, er at tilberede maden. Måltidskasser kan fås både på dagsbasis og ugebasis, så alt efter behov, kan man få en måltidskasser der passer præcist ind i din, eller din families situation. Måltidskasser kan også fås med alle råvarer man har brug for til en ret, eller som et færdigt måltid der bare skal i ovnen.