Japanske kokkeknive – til dig som ønsker køkken værktøjer i højeste klasse.

 

Japanske kokkeknive er til køkkenentusiasten som ønsker det bedste af det bedste, når det kommer ti køkkenværktøj. De japanske kokkeknive er globalt kendt over hele verden for sin skarphed, vilde design og utrolige skarphed. Når vi taler om japanske kokkenive snakker vi om betegnelsen mellem utroligt håndværk og højeste kvalitet på markedet. De japanske kokkeknive er velkendt for deres utrolige design som dækker både kernen af det stærkeste stål samt deres æstetiske ydre. De japanske kokkeknive er designet efter en lang og traditionsrig historie som stammer fra de gamle japanske samuraikrigere.

 

Det japanske kokkeknive er designet gennem materialet damaskusstål, hvor stålet er foldet omkring 67 gange, som giver den absolutte skarphed. Gennem denne fremgangsmåde får hver enkelte kniv en unik skarphed som gør hver enkel kokkekniv unik for sig selv. Inden for japanske kokkeknive snakker man om begrebet damasceringen som fortæller om skarpheden for en kniv. Her kan de japanske kokkeknive sammenlignes med et fingreaftryk. Det utrolige og unikke design hos de japanske kokkeknive, gør at de oftest hænger fremme i de forskellige danske køkkener. Derfor er det også en skam hvis de japanske kokkeknive bliver smidt ned i køkkenskuffen, fremfor at hænge de japanske kokkeknive op på magnetholderen.

 

De Japanske kokkeknive og deres håndværk

De japanske kokkeknive er indbegrebet af godt håndværk og ikke bare kendt for deres unikke design og æstetiske ydre. Med en japansk kokkekniv får du en skarphed og kvalitet som du ikke ser hos andre og mere normale kokkeknive. Med den utrolige høje kvalitet får du en kokkekniv som næsten er umulig at gøre sløv. De japanske kokkeknive er så skarpe at de opnår en skarphed på 60-62 HRC på Rockwell-skalaen og det er i den høje ende på den skala. De mere gængse og normale kokkeknive som findes og forhandles i Europa, ligger på 50-52 HRC på Rockwell-skalaen, derfor anses de japanske kokkenive også nogle af de mest skarpe kokkeknive på det europæiske kokkeknive marked. Damasskustål som de japanske kokkeknive er produceret i er ikke bare utroligt skarpt men også utroligt elastiks som gør at knive kan skære i alle former og vinkler. Dette gør også at vedligeholdelsen for de japanske kokkeknive er minimal. Derfor er det helt oprigtigt at man ofte snakke om at man får en japansk kokkeniv for livet.

 

Historien bag de japanske kokkeknive

De japanske kokkeknive har rig historie bag sig som stammer tilbage fra de japanske samuraikrigere, som kæmpede for de legendariske japanske konger for flere tusinde år siden. Samuraikrigernes fortrukne våben var de legendariske og verdenskendte samuraisværd, som blev fremstillet på præcis samme måde som vi kender hos de japanske kokkeknive. Udover at kæmpe for de japanske konger kæmpede de også for de rige japanske adelsmænd, som de gjorde med deres frygtindgydende samuraisværd, som også var verdenskendt for deres utrolige skarphed.

 

Så med de japanske kokkeknive får du en japanske kokkekniv for livet. En utroligt høj kvalitet, en utrolig skarphed som er med til at gøre at vedligeholdelsen bliver minimal.