Der er gennem tiden opstået mange påstande og myter om mad. På Emma’s Blog skriver vi meget om mad og sundhed. Bloggen finder du på emmamortensen.dk, og her går vi i dybden med både mad og sundhed. Der bliver ofte diskuteret myter om mad. Her i denne artikel kan du læse fire fuldstændig sande udsagn om mad.

 

Det er sandt at for meget rødt kød er usundt

Det der betegnes som rødt kød, er kød der kommer fra firbenede dyr. Det er altså ikke som sådan farven på kødet. Så rødt kød indeholder altså blandt andet lammekød, grisekød, oksekød. Spiser du for meget rødt kød, er der større sandsynlighed for at du dør af hjerte og kar sygdomme.

 

Det er sandt at chokolade er sundt

Kaloriemæssigt er der den samme mængde kalorier i mørk og lys chokolade. Så hvis du er på kur og tror du kan spise mørk chokolade tager du fejl. Dog er det sandt, at mørk chokolade med mere end 70% kakao indeholder masser af umættede fedtstoffer og antioxidanter. Så mørk chokolade, med måde, er sundt.

 

Det er sandt at morgenmad er det vigtigste måltid

Et godt morgenmåltid sætter gang i forbrændingen, og giver dig det energiboost du skal bruge for at komme igang med dagen. Flere undersøgelser har vist, at spiser du et godt morgenmåltid, har du ikke behov for at spise nær så meget i løbet af dagen. Det er derfor på ingen måde et godt slanke trick, at springe morgenmaden over – tværtimod.

 

Det er sandt at rødvin er sundt

Det er heldigvis ikke en myte at rødvin er sundt. Men som med så meget andet, skal det jo foregår i begrænset mængder. Det er stoffet resveratrol som gør, at man siger rødvin er sundt. Resveratrol forhindrer nemlig at blodkar trækkes sammen hvilket er årsag til blodpropper.