Drivhusplanter kendetegnes som planter, der trives godt i et varmt og fugtigt miljø

Agurk, tomat, chili, vindruer, krydderurter, peberfrugt og aubergine er klassiske grøntsager og frugter, som dyrkes i drivhus. De er typisk hurtigt voksende, og de trives særdeles godt med det varme og fugtige miljø, som drivhuset skaber. Den helt store gevinst ved disse typer planter er, at du kan være selvforsynende med velsmagende og lækre grøntsager hele sommeren lang.

Så længe du ved, hvordan planterne skal passes og plejes, kan du se frem til at bruge hjemmedyrkede tomater, agurker eller vindruer i din madlavning – og findes der egentlig noget mere tilfredsstillende end at kunne plukke sine egne frugter og grøntsager og gå ind i køkkenet og tilberede dem?

Få succes med dine drivhusplanter

Har du en drøm om at dyrke dine egne chilier eller tomater? Herunder får du en masse gode råd til, hvordan du bedst håndterer dine planter i drivhuset.

God, næringsrig jord er fundamentet for alle planter, og det gælder også for drivhusplanter. Sørger du for at vælge den rette jord, er du også sikker på at få flotte, velsmagende grøntsager. Det kan altså godt betale sig at bruge lidt ekstra penge på jord med de rette næringsstoffer frem for at vælge den billigste udgave. Derudover er det en god idé at udskifte jorden i drivhuset hvert forår, inden den nye sæson starter. Så giver du nemlig dine planter i drivhuset de bedste forudsætninger for at trives.

De fleste drivhusplanter vokser bedst ved en temperatur på 20-25 grader, og derfor er det vigtigt at holde øje med, hvordan udendørstemperaturen skifter hen over sommersæsonen. Hvis temperaturen kommer for langt ned, kan det påvirke, hvor meget planterne er i stand til at vokse. Derudover er anbefalingen at forspire planterne indenfor, inden de sættes ud i drivhuset. Det gælder fx tomater og chili.

To andre gode råd er at huske at sætte planterne med god plads mellem hinanden, så rodnettet har mulighed for at brede og udvikle sig. Derudover kan det hjælpe planterne at binde dem op til drivhusets vægge for at undgå, at de knækker.

Her kan du købe frø o1g forspirede drivhusplanter i god kvalitet

Går du op i kvalitet, og at der bliver kræset om detaljerne, er Hobbyland Havecenter det rigtige valg for dig. Hobbyland går op i at udvælge gode leverandører, og de passer og plejer planterne af deres egne, uddannede gartnere. Derudover bruger havecentret ikke sprøjtemidler, så du får høj kvalitet for pengene, når du køber dine drivhusplanter hos Hobbyland.