Dette indhold er sponsoreret

Om du har haft en have i 30 år, eller det er det første år, at du giver dig i kast med en have, kan du af forskellige årsager og naturlige grunde være interesseret i en nem og til dels vedligeholdelsesfri have. Ved at vælge planter og buske, som kræver knap så meget omsorg og opmærksomhed, kan du gå en lettere vej med dit projekt i haven. Et eksempel på en højtelsket plante, der næsten er vedligeholdelsesfri, er hortensiaen. Med denne hortensia plantevejledning er du er ikke langt fra de smukke og ikke mindst nemme blomsterbuske i din egen have.

Vælg de rigtige planter

Måske har du en del ekspertise indenfor diverse planter og buske i haven. Måske er du nybegynder og ønsker en nem start på det grønne projekt. Muligvis har du også bare en travl hverdag, hvor der ikke er så meget tid tilovers, til timevis af havepleje. Uanset hvordan situationen ser ud hos dig, kan det være fristende og en god løsning med planter og buske, som er nemme at vedligeholde, eller som slet ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Der findes et hav af sådanne planter og buske, som vil skabe smukke omgivelser til dit hjem og være en fryd for øjet. Hortensiaen, er som nævnt, en af disse blomsterbuske, som kan plantes i haven eller placeres i en krukke på terrassen og blot kræver vanding.

Skab et samarbejde mellem dig og haven

Hvis det for dig ikke er nok med enkelte planter, og har du mere tid og overskud, kan etableringen af en vild have også være en løsning. En vild have er ikke ensbetydende med, at du kan læne dig tilbage og lade det hele gro frit. Det skal dog siges, at haven efter etableringen ikke kræver særlig meget vedligeholdelse. Denne type have kan med fordel kombineres med de planter, som naturligt vil gro i haven og en plante som hortensiaen, som også er nem at holde. Helt naturligt vil nogle planter fra naturens side være stærkere og mere dominerende end andre, hvorfor du kan være med til at kontrollere væksten af en bestemt plante.  Således kan du i stedet for at skulle modvirke din have og sætte dig ind i diverse sprøjtemidler, på naturlig vis samarbejde med haven.  

En flot have behøver altså ikke at være lig med udfordringer. Dette gælder både vedligeholdelsen af enkelte planter og buske, men også etableringen af en eventuel vild have. Med de rette planter og buske, samt små indsatser fra din side, vil du hurtigt kunne få en smuk, betagende og blomstrende have.