Mangler du også lidt inspiration til, hvordan du nemt kan skabe en sikker og børnevenlig have, som dine børn kan få masser ud af hele den kommende sommer, hvor vejret forhåbentlig bliver rigtig dejligt og solrigt igen. Det er især et must med en god og børnevenlig have, hvis dig og din familie ikke skal på en udlandsrejse eller en rejse rundt i Danmark, hvor der ellers vil være gode aktiviteter, som børnene kan være en del af. Læs med her og find ud af, hvordan du kan skabe en sikker og børnevenlig have. Du kan læse mange flere artikler om haver på havesiden Haveunivers.dk.

Glem ej hegnet

Når du skal skabe en sikker og børnevenlig have, er det vigtigste faktisk, at der er et godt hegn hele vejen omkring haven, så børnene ikke bliver fristet til at løbe ud på vejen eller andre steder hen, hvor de kan komme til skade eller blive væk fra jer andre. Sæt derfor god tid af til at overveje, hvilket hegn dig og din familie vil blive gladest for, når der skal vælges hegn til haven. Skal det være et naturligt hegn med blade, eller måske et robust et i træ? Der er masser af muligheder derude, så det handler bare om at finde den, som passer bedst til resten af ens stil.

Masser af gode aktiviteter til børnene

Når det handler om at underholde børn, kræver det desværre en masse sjove aktiviteter, som kan holde deres fokus og opmærksomhed i mange timer. Her er det relevant at kigge på barnet alder, da ingen børn er ens, og alle har nogle forskellige præferencer, når det gælder underholdning og aktiviteter. Ofte er en trampolin et godt bud. Her skal den selvfølgelig være med et hegn på eller være gravet ned i jorden, så der ikke kan ske nogle slemme skader på trampolinen. Derudover kan børn i næsten alle aldre være med på at hoppe på en trampolin, så det kan især være en god aktivitet for hele familien. For de lidt mindre børn er en sandkasse eller et lille badebassin en god løsning, som børnene kan hygge sig med igennem hele sommeren i haven. Dog kræver badebassinet, at der er en voksen til stede hele tiden, så der ikke sker nogle ulykker med vandet. Så kan børnene både lege med sand og med vand på en varm sommerdag.