Sådan anlægger du en græsplæne

Ønsker du at have en grøn, blød og slidstærk græsplæne, skal den laves på den helt rigtige måde. Du skal starte med at vælge græsfrø i en høj kvalitet. Dette bidrager nemlig til, at du ender med en flot og sund græsplæne.  

Anlæg græsplænen i en fugtig periode

I foråret er der en meget lille chance for, at der er tørke. Det kan derfor være en fordel at så i foråret. Efter sommeren og i efteråret har græsset nemlig gode vilkår for at spire efter, da jorden typisk er lun og fugtig.

Klargøring af jorden 

Før græsplænen skal anlægges, skal jorden fræses i en dybde på 25 centimeter. Du skal starte med at fræse i den ene retning og efterfølgende på tværs af denne retning. Det er desuden vigtigt, at du fjerner al ukrudt. Husk at hele roden skal med op, så der ikke bare kommer nyt ukrudt.

Sørg for at rive jorden, så jordklumper går i stykker. Fjern alle luftlommer ved at gå med bittesmå skridt over hele arealet. For at få jordstykket helt plant skal du trække en lang planke over det hele. Slut af med at rive med en fintandet rive.

Selve såningen

Det er en god idé at så på en vindstille dag, så græsfrøene ikke flyver væk, og du undgår også en for hurtig udtørring af jorden. Er jorden tør, skal du først og fremmest vande den godt igennem. 

Derefter skal du dele græsfrøene op i to, så du sår med den ene portion på den ene led og den anden portion på den anden led. Riv nu jorden, så frøene dækkes af omkring en halv centimeter jord.